Страницы

четверг, 30 июля 2015 г.

Молодіжний табір пробудження "ИСХОД-2015"

З 6 по 11 липня на території Таврійського лісництва, майже на узбережжі Каховського водосховища проходив Християнський молодіжний табір «Вихід-2015». Проводився він з метою сприяння духовного зростання молоді, її глибшому ствердженню у Христі, а також бажанням влаштувати змістовне дозвілля та християнське спілкування.
    Всього учасниками табору стало близька 100 молодих хлопців та дівчат. І хоча більшість з них належить до Церкви Різдва Христова, яка і організувала цей табір, але «Вихід» (російською «Исход») – це міжнародний табір. Його учасниками, окрім молоді з Каховки, Каланчака, Калинівки, Роздольного, Іванівки та Ювілейного, стали ще й поважні гості з Латвії та США.
Незважаючи на те, що табір розташувався у лісі, тут були всі умови для комфортного проживання – дерев’яні душові кабінки та туалети, величезний намет для загальних зборів та богослужінь, кухня з земляним погребом для зберігання продуктів. Вечорами в таборі працював електрогенератор, який забезпечував освітлення вулиць наметового містечка та заряджання телефонів, з лісництва своєчасно завозилась вода для приготування їжі та наповнення душових.
Про те, що очікувало молодь у цьому таборі та як вона проводила там свій час читайте у нашому фоторепортажі. Отже…

День перший
Після тривалої підготовки і кропіткої роботи нарешті настав той день, коли розпочався Молодіжний християнський табір «Вихід – 2015» під назвою «В домі Отця». З самого ранку персонал табору схвильовано очікував приїзду молоді. І ось, нарешті, на горизонті з’явились перші учасники табору, під гучні оплески вони пройшли під стилізованою вивіскою з назвою табору «ИСХОД».
Пройшовши реєстрацію та отримавши фірмові футболки, всі розійшлися заселятись до своїх наметів та знайомитись зі своїми новими сусідами. А вже трохи згодом учасників «Виходу» очікувало знайомство з табором та його персоналом, проходження інструктажу з техніки безпеки.
Ну а далі – перші спільні молитви, перший обід, перші ігри та купання, ну і звісно перші враження. Табір зажив своїм життям…
Вже ввечері у великому наметі розпочалось урочисте богослужіння та офіційне відкриття табору «Вихід-2015», після якого всіх очікувало велике вогнище та вечірній чай. Здавалося, що перший день такої довгоочікуваної події, як табір «Вихід в Домі Отця», промайнув як одна мить. Та на щастя усіх нас попереду очікувало ще чотири з половиною благословенних дні. І знаєте що? Господь рясно благословив усі ті подальші дні, слава Йому!

Другий день табору «Вихід»
Окрім щоденної ранкової молитви, зарядки, Біблійної години, відпочинку на воді та різноманітних спортивних заходів, другий день вирізнявся захоплюючою духовно-спортивною квест-грою. Загони, на які було розподілено учасників табору, рухались лісом від станції до станції виконуючи різноманітні цікаві завдання. Незвичайно те, що всі ті повчальні завдання треба було виконувати не лише на суші, але й на воді і навіть майже у повітрі.


Кульмінаційною частиною дня став вечір Хвали та поклоніння Господу. Молодь, разом з служителями Церкви Різдва Христова та гостями табору (які приїздять на вечірні богослужіння), ревно молились Господу, сповнювались Святого Духа та молились один за одного. Господь рясно благословив в цей особливий час всіх учасників табору, підтвердивши в черговий раз, що Він не мірою дарує свою благодать всім тим, хто прагне та шукає Його.
Закінчився другий день у таборі вечірнім чаєм.

День третій
Протягом усієї середи в таборі проходила гра «Таємний друг». Після загальної ранкової молитви, шляхом жеребкування кожен отримав собі папірець з ім’ям друга, якому впродовж дня треба було таємно робити різноманітні оригінальні та креативні подарунки.
Також упродовж цього дня проходив чемпіонат з волейболу, розбір Слова Божого по загонах, ігри на воді та інші різноманітні заходи.


Головна подія дня розпочалась увечері в великому табірному наметі, де зазвичай проходять молитви та богослужіння – це яскрава шоу-програма «Исход має талант». Учасники табору демонстрували свої таланти співаючи пісні, показуючи постановки, граючи на музичних інструментах та навіть робили силові вправи. Кожен конкурсний номер показав, що християнська молодь багата талантами, якими може прославити Бога.



День четвертий
Зовсім неочікуваним діянням розпочався четвер – черговий день табору «Вихід». Близько 2:00 години ранку в таборі було оголошено загальний підйом. В нічній тиші лісною стежинкою, освітлюваною лише місячним сяйвом та смолоскипами, молодь вирушила в ліс, де на галявині, вдалині від табору, їх очікувало символічне духовне діяння, яке добре ілюструвало слова Ісуса записані в Матв. 25:13: «Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години, коли прийде Син Людський!»


Повернувшись до табору, після нічного чаю та дружнього спілкування, усі пішли на відпочинок, щоб вранці розпочати новий день з програмою насиченою різними заходами не менше аніж в усі попередні дні.
Та все ж головною подією четверга стало вечірнє богослужіння, участь в якому взяли довгоочікувані гості з Латвії – єпископи Агріс та Модріс Озолінкевичі. З перших акордів інструментів молодіжної групи поклоніння стало зрозуміло – Господь прийшов на це місце аби по-особливому благословити гостей та учасників табору. По закінченню поклоніння, єпископ Модріс поділився історією свого життя та словом проповіді на тему: «Майже спасенний». Через його слово Бог сильно торкнувся багатьох сердець, що стало поштовхом до сильної помазаної молитви, яка затягнулась на кілька годин, до пізньої ночі. Натхненні Святим Духом молоді люди довго не хотіли лягати спати, ділячись один з одними свідченнями того, що Бог зробив для них в цей вечір.


День п’ятий
Хоча виїзд молоді додому мав відбутись у суботу, але всі розуміли, що п’ятниця – останній повноцінний день Молодіжного табору «Вихід». В програмі цього дня, як і раніше, була загальна спортивна зарядка, ранкова молитва, Біблійна година, водно-спортивні естафети і таке інше.

Та найцікавіше розпочиналось увечері. Для початку – офіційна частини, де відбувалось вручення подяк спонсорам та персоналу табору, а також нагородження переможців у різних конкурсах та змаганнях, які упродовж тижня проходили у таборі. Після цього розпочалось останнє богослужіння, головним спікером якого був єпископ Агріс Озолінкевич. Це дійсно було служіння «Пробудження». В цей вечір учасники табору пережили особливу присутність Святого Духу. Незважаючи на те, що за розкладом служіння мало давно закінчитись, поступившись іншим запланованим заходам, здавалось, що воно тільки-но починається. Знаходячись там, кожен усвідомлював – табір не минув даремно і у Бога є багато благословень та подарунків для своїх дітей.

Після такого помазаного та благословенного служіння усіх бажаючих чекав нічний чай та спілкування біля великого вогнища під ясним зоряним небом.
Шість надзвичайних днів промайнули як один, залишивши кожному в пам’яті свої особливі та індивідуальні спогади. Як сподіваються організатори, наступного року, з Божої ласки, табір «Вихід» знову з’явиться на своєму звичному місці аби принести молодим людям ще більше незабутніх миттєвостей спілкування з Богом та один з одним.

 P.S. Церква Різдва Христова висловлює щирі слова подяки усім спонсорам та людям доброї волі, які своїми фінансами та молитвами допомагали в підготовці та проведенні цього табору. Нехай Господь щиро винагородить кожного з вас!

Комментариев нет: